Polen day one!


Sitter vid en data modell 97 och knaprar på ett äpple. ("knaprar" kanske är att vara diskret, tjejen här i sällskapsrummet vände sig nästan om när jag bet av en mega-bit ["megabit" haha])
Iallafall, poängen är att jag sitter här i Krakow på mitt vandrarhem fullt levande. Flyget gick jättesnabbt, minst 10 min tidigare kom jag till Krakow flygplats, började verkligen att undra om jag kommit på rätt plan när planet närmade sig marken och allt man såg va lera och några millitärplan.. men d va rätt och flygplatsen va helt ok. gick utanför och såg en buss. Hoppade på, kostade inget, antagligen for att vi åkte i typ fem min innan vi kom till tågstationen. Där kom det ett tåg, det enda som gick så jag chansade att det gick till centralen. Var ju inget X2000 precis, körde max 50km/timmen. Men då fick jag ju chansen att uppleva Polens fantastiska natur... eller ska vi säga lerfält och skräp??

Huvudstationen var ingen höjdare heller,  laddar upp några bilder när jag kommer hem. Folk kollade verkligen konstigt på mig när jag tog kortet! Man gick typ under en väg for att komma någonstans, gick duvor tom. innomhus! Hade adressen och fick en karta av turistinformationen, så jag korsade ett torg, försökte sparka till en duva som va i vägen (såg nog mest konstigt ut) och gick till första bästa gata och frågade om vägen. mindre än tjugo minuter senare hittade jag mitt vandrarhem "Travellers Inn Hostel Krakau" Receptionisten är jätteschysst, kom ihåg att jag ringde for en vecka sen och visade mig hur jag skulle ta mig imorrn for att komma till Qubus hotel där intervjuerna är. Om jag tar bussen härifran vid 8.30 så har jag gott om tid.

Frukost "serveras" dygnet runt, typ bröd, lite pålägg och flingor och kaffe på eget bevåg (ska be någon göra det åt mig imorrn). Rummet har fyra dubbelbäddar men vi är bara två som sover här i natt. (Borjar ångra att jag såg filmen Hostel :P )
Menmen, for tio Euro per natt är det lyx =) Saknar redan Stefan dock.... men han hade smugit ner ett kort på oss i min resväska så jag överlever nog ;)

Nu är det bara att fördriva tiden här på vandrarhemmet och bygga upp nervositeten for imorrn.... Bra början e att äta lite Milch Reis (Risifrutti), seriöst, halva min resväska består av mat!

Har fått så många förmaningar av mamma och Stefan att jag knappt vågar röra mig, speciellt Stefan är orolig och har lovat att ringa polisen om jag skulle få för mig att stänga av mobilen =P

Fortsättning följer garanterat imorrn! Alla ni som är vakna mellan 09.00 och 19.00 imorrnt, håll tummarna, själv har jag bara två!

Baileys

Tack för tipset Nellan om drinksidan!
Hittade lite kul info om min nya favorit:


141221-57

Det dricks 2260 glas Baileys (Orginal/Mint) per minut – varje dag, året om. Lite coolt =)

Polen (hmm...) nästa vecka!

Ska på Cabin Crew Recrutment Day med 141221-56 nästa vecka. Typ öppet hus, information om att jobba som flygvärdinna, sen grupp intervjuer och om man har tur idividuella intervjuer!

Jobbit att det är i POLEN bara, menmen...
Valde mellan Madrid (fanns inga flygblijetter), Lissabon och Krakow Polen.
Lite surt bara att priset gick upp över natten, nu när jag beställde var det 39 E, igår kväll 14.... menmen, får man en plats så e d värt det =) Alla håll tummarna!

Parents! Besök =)

Föräldrarna kom som sagt i lördags, och direkt på söndagen bar det av på utflykt! Första stoppet var Mosel dalen, känd för sin flod och vinodlingar typ =)





Nästa stopp, och huvudmålet var Triar, vet inte riktigt vad det är kännt för men stort och mysigt, och massa gamla byggnader 2000 år gamla. Dessutom fotstatyer stående här och där, weird :P 



åtminstonde kom toppenvädret som lovat, underbart!
Sen dess har det varit mulet men idag fint igen =)

Måndagen var vi i Bad Kreuznach (ja, jag kan uttala det) och blev lite mer sevärdheter samt shopping, H&M! =D Hittade en klänning, nersatt 70% te 90kr, lätt byte :)

Tisdagen visade jag mina föräldrar runt i Idar-Oberstein så gott det gick, faktiskt bra =)
 Vi gick upp te kyrkan här som är inbyggd i berget, stängd för tillfället dock men vi fortsatte  uppåt, tillslut fick vi fin utsikt över staden.




Första bilderna är påväg upp, redit mysiga!
Borgen i slutet av bilderna var jag och Stefan uppe i för nån vecka sen, men då regnade det.

Dagen avslutades med en runda till Globus, typ som Citygross fast större och med mycket mer alkoholhaltiga drycker =P Bussen hem gick dock inte färren efter 40min, segt. Dessutom lyckades vi ta bussen som går långrundan runt Idar Oberstein, tog 50 min istället för 5-10!!!!!

Iaf så kom Stefan hem strax efter oss och hans föräldrar kom också så vi hade en trevlig liten afton. Vi hade köpt en del öl, och snacks, och godis, ... det hade hans föräldrar oxå! Snacka om att vi inte behöver köpa öl på ett tag =) Nu får ni ju se en bild på lägenheten och vår ny Tv som önskat också

141221-51

Tillslut en hyllnign till den tyska ölen haha, galet folk som låter min bosätta mig här =) =)

141221-52

Let the sun shine

Måste ladda kameran så tar en toa/snyt/uppdatera-bloggen-paus =)
Sa jag att det skulle va 15 graden på lördag? e verkligen underbart redan nu, vet inte riktigt hur mcket men om man säger sa här, man kan gå omkring i kjol+avklipptastrumpby... eh leggins menar jag + topp + kavaj, och t.o.m. svettas lite!

Tog en prommenad uppåt för att ta lite fina bilder, mötte en dam med sin hund och frågade henne var man kunde ta bra bilder, fick följa med henne till huset (världens lyxigaste med otrolig utsikt och pool) och fick låna en nyckel till ett torn högst upp. Gick upp och skulle öppna, nycklen passade inte! Kul =/ Dessutom var batteriet otroligt lågt så tänkte skita i hela grejen, men då kom hennes man med bilen och den riktiga nyckeln =)
Underbar utsiktsplats, verkligen mysigt och snällt folk som lånade ut sin nyckel till en främling! (Sa jag förresten att hela konversationen va på tyska, mer eller mindre förstålig =P)

Första bilden här representerar min morgon, lästen en bok ute på balkongen iklädd mjukisbyxor, tshirt och solglasögon =)

141221-36

Bara måste ta kort på det här huset som ligger fem min ifrån vår lägenhet, så sött!!!

141221-37

Och här kommer bilderna ifrån utsiktstornet över Idar-Oberstein, Oberstein samt ..eh.. åt andra hållet =)



141221-40


nu ska jag ta mig ner till karivalen, allt börjar idag i Idar, och den första dagen är kvinnornas only! =D Tyskarna säger att det är den här dagen alla kvinnor blir galna och är otrogna =P
Visste om den men inte att d va idag, hmm, undra varför Stefan "glömde" att berätta d?
Ha d toppen alla,jag  springer ner nu och joinar allsången =D

Hmm...

Skullle bara dela med mig av en upptäckt, satt och funderade varför Stefan hade köpt mjölk som gick ut den 6e i 2dra, te slut insag jag att det va tvärtom, mjölken påpekas hålla tes den 2dra juni!! Tyskar asså, vill inte veta vad dom har lagt i för att den ska hålla sig så länge!

Sitter här med mina Honey loops och konserveringsmed... eh mjölken och försöker planera dagen, en prommenad är ett måste, toppenväder ute! Vädertjänsten säger + 8 men strålande sol gör att det känns varmare. Goda nyheter förresten mamma och pappa! När ni kommer och hälsar på i helgen ska det bli typ 15 grader lör-mån iaf =D

Ich bin glücklich!

Mina betyg och intyg som översatts kom idag, yahoo!

Valentine's Day - Merci for being you

HAPPY VALENTINES DAY EVERYONE!!!


141221-34



Det här stog på frukostbordet när jag gick upp, blir man lycklig eller lycklig?? =D



(Ang pringels:en, vi hade ingen vas, ok?)

Suck

Seriöst, när man trodde att man kommit ifrån en påfrestande sommar i Sverige med denna plåga, gissa vilken låt som börjar att klättra pa de tyska listorna???????
141221-29

Jag menar....
141221-32

Blir man trött...
141221-28

eller....

141221-30
TRÖTT!
141221-31

Det enda komiska är väl att Stefans chef utbrister "Boten Anna!" varje gång han ser honom, enda sen han insåg att det inte var en rysk sång... (svenska, ryska, what's the difference =P)

Lika som bär

Måste bara berätta min och Stefans confessions igår

Stefan: "I love you almost as much as I love our new TV"
Jag: "I love you almost as much as I love my new camera"

E vi inte söta... =P

Lite fler bilder

141221-25
Prommenarade lite med hans föräldrar medans Stefan hämtade nyårs bilderna hos Alex
(och givetvis glömde dom i Kirchberg =/ )

141221-26
Dagens favoritbild, vem sa att Tyskland skulle vara platt??

141221-27
Mysig solnedgång i Kirchberg




...sänder lite kärlek till min kamera oxå

Risiko!

...namnet på spelet som gav söndagen en bra början :)

En bra början var iofs att strax efter fyra på morgonen så var det ett halvår sen jag och Stefan träffades, om någon då hade sagt att jag ett halvår senare skulle bo i Tyskland.. ..så hade jag väl halv skratta ihjäl mig, har ändrat uppfattning lite sen dess =) Missförstå mig rätt, Stefan var underbar redan då, men min åsikt om Tyskland var väl lite.. hmm... som alla andra svenskars åsikt om Tyskland :P

Tillbaks till spelet....141221-23
(Jag är dom rosa pjäserna på bilden )
redit komplicerat men kul när man kommer igång, går ut på att man får ett kort i början med ett uppdrag som man ska slutföra för att vinna typ "erövra 24 länder" eller "erövra asien och nordamerika" etc. Först bygger man upp sina armeer och vaktar sina land innan man försöker vinna. Roligare än det låter =P Kan ta flera timmar innan någon vinner.

Stefan har pratat om det här spelet millioner gånger när vi har pratat i telefon, han och hans familj spelar det typ varje helg, och han är alltid lika irriterad för han vinner aldrig.

Gissa vad som händer FÖRSTA gången jag spelar detta spel??? Givetvis så har jag en dold talang för detta oxå och vinner!!! =D Stefan blev jätteglad för min skull... inte =P

141221-24

Men det var ingen fara, hans sorg vägdes upp av min skadegjädje.. eller nåt sånt  =)

Pengar flyger

1. Inget slöseri med plastpåsar här inte, man tar med sig hela vagnen  ut te bilen istället  =P
2. Tysklands mest trafikerade väg (ok inte just på bilden, men annars)
3. För att komma ut ur Idar-Oberstein måste man köra genom här, lite mysigt =)
4. Mina grejer, äntligen!
5. Skapligt död efter 5,5 timmar här!
6. Lite grejer vi köpte, och det var innan vi köpte garderoben!





Tog fem timmar att få ihop graderoben, men värt det =) Dessutom börjar vardagsrummet se redit mysigt ut nu! Bara tavlor och gardiner kvar..  Så går frammåt! Nästa vecka kommer mitt bevis på att jag är bosatt här och då kan jag börja söka jobb! Progress =)