Michael Jacksons pappa flyger Ryanair?

Var nyss inne på facebook, och på startsidan ser jag en kollega lägga upp bilder på henne och Michael Jacksons pappa i flygplanet!! Trodde knappt mina ögon, men var sant, han flög med Ryanair, helt sjukt, snacka om att jag skulle ha velat byta till mig den flygturen!!! Tydligen hade passagerarna varit halvt hysteriska och personalen med nästan, vem skulle inte blivit ställd när man såg han stiga ombord på vårat Ryanair plan? Amazing.
Sen är det ju bara en obesvarad fråga, vad sjutton gjorde han i Frankfurt Hahn????
Ringde henne precis och hon sa att de flygit till Palma de Mallorca, det är inte rättvist! Jag flög dit både i Onsdags och Torsdags och så kommer han på hennes flyp =P jaja, lite avis är jag..


Sylwie och Joseph Jackson


Joseph Jackson och Alexandar, haha Alex ser rätt stolt ut :)


Igår var förresten jättemysigt! åkte till Kirchberg för att träffa Sina som gjorde en jätteskön ansiktsbehandling, rengörande ansiktsmassage mmm.... Hon utbildar sig ju till vad heter det... när man arbetar i en skönhetsstudio? Iallafall lär hon sig massage, ansiktsbehandlingar, sminkning etc.. och måste ju öva lite ibland! Och jag ställer så gärna upp som provdocka =). Senare åkte vi till Bad Kreuznach (försök och utala det ni ;) och gick på bion där, totalt fullsmockat vekligen! Tur att vi redan bokat biljetter, var bara tre lediga platser kvar! Men jag måste verkligen säga att New Moon överträffade förväntningarna! Många har sagt att den inte är så bra, speciellt i jämförelse med Twillight, men jag tyckte den var suverän! Verkligen action hela tiden, länge sedan jag suttit så trollbunden i biostolen.... Sevärt!


Planerande....

Två roliga saker idag: löning och nytt schema!

Löning säger ju av sig själv varför det är så trevligt
Schema varje fredag kommer vårat uppdaterade schema ut, och nu kan jag se hur jag jobbar över julen!
Jag har ju ledigt 23-26 men hade tänkt åka till Sverige efter jobbet den 22e... dock går det inga flyg till Göteborg, bara till Skavsta, som jag inte hinner med....=/ Vi inte heller åka den 23e, då kommer jag sent på kvällen och förlorat en hel dag...!
så ser ut som att jag ska flyga med SAS för första gången på nästan fyra år =) Bli dock runt en tusenlapp för ett flyg istället för 300kr som det hade blivit med Ryanair =/ Aja... kommer bli intressant.... det kommer att se ut såhär:

21. dec. 18.00 - 04.00 Ryanairs julfest - 22 dec. 05.30 - jag går upp för att gå till jobbet, flyger till
Malaga och tillbaks, klar 14.35 - buss 16.15 till Frankfurt am Main flygplats, framme 18.00 -
19.40
flyg till Landvetter, framme 21.20. Upphämtad. - hemma i Hisshult runt midnatt...
Kommer inte vara lite död när jag äntligen är framme!

Men nu ska jag först ta hand om löningen!
Efter att ha lagt undan pengar till hyra-telefon-el-gymmet-parkering (jobbet) så ska mobilen fyllas på, bilen tankas, Gran-canaria hotel betalas- och mat inhandlas! Usch vad vuxen jag känner mig =/
Men de cent som blir över räcker iallafall till bio ikväll med Sina - Stefans syster-  (ska kolla på New Moon:) och så ska det bli julshopping på Måndag! Wiie! Älskar julshoppingen, jag och Stefan åker varje år till en annan stad, Koblenz, Köln och i år Mainz! Blir shopping, god mat och en del presenter till mig själv med =)

Men första steget blir att komma ut ur morgonrocken, få på mig normala kläder och gå ner till banken och få mina älskade euro i handen!
Har egentligen standby idag, hoppas att dom inte ringer just idag när jag har massor att fixa med.....


Dagens bild: Gissa vad det här är!


Snart sol!!!

Glömde ju att säga att nu är det bestämt! Andra veckan i December ska jag, Pamela och Angieshka fly undan vintern! =)
Vi ska åka till Gran Canaria! Vi flyger extremt billigt med personal rabatt (150-600kr) och har nu hittat två jättefina hotell! Blir fem dagar i Playa del Inglés för sol och avslappning och sen två dagar i Las Palmas för shopping och city liv, längtar så!!!!

  
Hotel Maritim playa, utiskt och pool
   
Hotell Reina Isabel, takpool och utsikt över stranden
Samt det viktigaste -Öl för 20kr tack vare att de
inte har några skatter där =)=)

Sen är ju det intressanta att se om internetbilderna verkligen stämmer överrens med verkligheten =P det första är ett 3 stjärne hotell, vilket man får ta med en nypa salt där, men det andra är 4.5 så hoppas hoppas på en mysig mini-semeseter! Vädret ska ligga runt 22-25 men är också regnrisk den här tiden på året, så blir att hålla tummarna!


Nu blir det att vänta och se

Kom precis hem ifrån doktorn, varit och blivit vaccinerad mot svininfluensan! Var väl på tiden, tar ju 1-3 veckor innan man har fullt skydd och vintern och den starkare vågen av influensorna kommer ju snart.
Många har ifrågasatt mitt val, jag är ju frisk och sund och även om jag skulle få "svinis" så blir det med all säkerhet som en mild fökylning. Kanske inte ens märker den. Och det är ju det, att om jag har det och inte märker det kan jag gå till jobbet och infektera ung. 700 andra människor! Och minst 20% av dessa kommer att antingen vara bebisar/gamla människor/astmatiker/gravida eller ha hjärt eller lungproblem. Och de är ju de som drabbas värst, riskerar t.o.m. att dö. Förutom det faktum att jag sprider då vidare ett onödigt virus i expressfart.

Skulle kännas hemskt om jag kom tillbaks från en dag på jobbet och hade lite ont i halsen, och tre dagar senare höra att en bebis ombord mitt flyg nyss dog i svininfluensan.......

Så känner mig väldigt tapper idag, lite ont i armen för att rädda liv =)

Tack vare sjukförsökring behövde jag inte ens betala doktors avgiften - gick och köpte sushi för de pengarna istället, den ligger nu och tinar =) För er som undrar varför jag alltid måste tina min sushi så är det tyvärr så att jag måste sitta och köra minst 1.5 timme för att komma till närmsta sushibar - så köper djupfryst här på Rewe (supermarket) istället! Inte lika gott som färsk, men inte så dumt faktiskt.

är beodrad av doktorn att ta det lugnt idag, så passar på att plöja igenom Harry Potter böckerna igen! Stefan fick sitt årliga rabattkort på Media Markt, vilket resulterade i ett Playstation 3, vilket han i sin tur godgjorde genom att köpa senaste Harry Potter filmen på Blue-Ray till mig, vilket i sin tur gjorde mig sugen på att läsa alla böckerna igen!
Lånade de två första nu av Stefans syster, ska bli intressant att läsa dom på tyska, utvidga mitt ordförråd på trollkarls-fronten =P hann redan igår med 94 sidor. Dock måste jag säga att de svenska illustrationerna är mycket snyggare, så här ser framsidorna ut i Tyskland:



Och förresten, den stora steken som jag pratade om att jag köpt på amerikanska basen, den blev uppäten i Lördags, var tillräckligt stor för två personer! bad direkt Asher köpa tre till som jag slängde ner i frysen, inte ofta man hittar bra stekar (nöt) för 20kr i den stroleken!


Amerikanskt fett på burk

Var jättetrött igår ändå, i onsdags när jag väntade på att Stefan skulle komma hem somnade jag ändå på soffan, vaknade av en otrolig smärta i nacken, hade legat väldigt konstigt med huvudet på soffans "arm". Var fortfarande jättetrött men när jag senare gick och la mig kl 9 så kunde jag ändå inte somna förren kl. 11 ungefär...

Stanby på flygplatsen igår gick rätt fort, hade med mig mn laptop och massa dvds. Marlena var där med mig (Vi är alltid 2-4 pers på sby-a (flygplatsjour) och vi kollade först på "så som i himlen" (som jag äntligen köpt efter att t.o.m. tyskarna börjar att rekomendera den... kan välja att kolla på svenska eller tyska dubbningen, intressant) och "I am legend". Var nära att jag skulle flyga till Riga eftersom "ettan" hade kollat fel på sitt schema, men hon kom tillslut som tur var.

När jag kom hem hade jag lovat att skjutsa Nathalie's kille Asher. Han är Amerikanare och hade lånat filmer på amerikanska basen (finns flera här i området, är som en liten stad med massa affärer etc. där allt betalas med dollar och bara amerikanare kommer in) men efter det förlorade han sitt körkort, hade kört 161km/h på 100-väg = två veckor utan körkort i Tyskland -hade säkert varit två år i Sverige!- Iallafall så skjutsade jag han dit igår så han kunde lämna tillbaks filmerna, och som tack så fick jag köpa massa i den Amerikanska Supermaket'en!
det här blev det:


Macaroni & Cheese
Taco set (tio bröd+sås+kryddor för 1.80 dollar)
Beef Jerky
Jordnötssmör
Chips med smak av räkor
"Swiss Miss" Varm chocklad fast med extra mycket marshmellows i
Bacardi Mojito
Cosmopolitan US (kostade 3dollar istället för 10E som det kostar här för US-versionen)
Bacardi-mojito varförresten jätteäcklig, tänkte att jag gillar ju Mojito, och jag gillar Bacardi Ice, sedan kom jag på att det nog är Sminoff Ice jag tänkte på, och att jag inte gillar rom överhuvud taget...
Köpte även en Beef-steak färdigmarinerad och så stor att den säket räcker till mig och Stefan tillsammans, bara 2dollar! Den hamnade dock i fel påse och är hemma hos Nathalie nu =/

Här e en bild som visar hur stor jordnötsburken är:

Verkligen fettbomb, men kommer nog räcka typ ett år =p
(märk förresten sverigetröjan min lojala pojkvän har på sig :)

dessutom har höstsolen hittat hit, Här ser ni Idar i morgon- och kvällssol.
Morgon


Kväll: Även den tristaste stad kan bli vacker i rät ljus =)


Same old song...

Kan man översätta "samma gamla visa" så?
Kom hem för någon timme sen från jobbet, första dagen på tidigt skift, altid lika jobbigt! Är verkligen omöjligt att sova gott efter en veckas sent skift och tre dar ledigt... Först så sov jag aldeles för länge igår så va inte alls trött när jag gick och la mig vid tolv, sedan tänker man "fan, bara fem timmar kvar att sova, måste somna, måste somna..." vilket gör att de fem timmarna blir 4, 3, 2, 1... bara för att man har stressat upp sig själv! Otroligt dumt egentligen. Tror det är bara vi tjejer som har det är poblemet, alldeles för mycket tänkande..

Iallafall hade jag en skön dag, började 7.00 istället för 05.30 idag så blev "sovmorgon" till kl. 5! wiie.... =P
Var bara Valencia och tillbaks, så som sagt en enkel dag, men eftersom att jag gick på zombie-mode hela dagen så kändes det lika långt som ett Teneriffa flyg... dessutom sov passagerarna hela tiden så inte mycket sållt, vilket gjorde att dagen blev ännu segare. När vi väl landat möttes vi av en iskall vind i Hahn, känns som om vintern kommer när som helst nu, är sådär ruggigt hela tiden... Men åtminstonde har det inte hunnit ner till minus grader än..
Kom hem och sjönk ner i ett varmt bad efteråt (efter att ha micrat gårdagens lasagne), skönt! Försöker komma i sommar mood så sen var på med Dove "summer glow", inte så mycket effekt (men ni skulle ha sett hur blek jag var innan =P ) men lite fräshare kände jag mig :)


Ut från duschen i myskläder och lite, lite färg i ansiktet.

Fixat naglarna fint också, har ju slutat med gel-naglar eftersom försöker spara pengar, men försökte mig på att göra "french manicure" själv istället, blev rätt nöjd.



Nu ska jag göra en stark cappuccino så att jag åtminstonde håller mig vaken tills Stefan kommer hem, Imorgon blir det jour på flygplatsen, eller en "8 timmars dejt med soffan" som vi brukar kalla det... (sitter på en soffa i personalrummet ifall någon skulle bli sjuk eller inte dyka upp) får ta med böcker och lite tyska-plugg. Är bara så segt att man måste vara där kl. 05.15, blir uppstigning 03.15 imorn det.. trött redan nu bara jag tänker på det..
Men som sagt, cappuccino och städa lite så håller jag mig vaken!
Take care!


försöker se ljuset i mörkare tider

Så, tänkte det är på tiden att visa att man fortfarande lever, vet inte riktigt varför jag varit så slö på bloggen, är det något jag har haft så är det ju tid.... Aja ska försöka få lite bättre vanor så att folk kan se vad jag egentligen håller på med här i Tyskland =)

Kom precis hem ifrån en utmattande prommenad, så himla skönt att vara inne i värmen igen! Varit slö på motionsfronten så tänkte mjukstarta med en promenad istället för att gå direkt till gymmet (som jag betalar varje månad, och utnyttjar ungefär... en gång i månaden) Rejält påpälsad och med Robbies nya CD på mp3-spelaren (ja -jag har ingen i-pod än, klarar mig aldeles utmärkt med 500sånger) gick jag i väg och betade av en betydligt längre runda än jag hade tänkt mig.
Läste nämligen nyss på aftonbladet.se att i November så börjar depressionerna slå till, och man känner sig almänt trött och slö. Vem känner inte igen det?
För att må bättre ska man:

1. röra mycket på sig för att få fram endorfinerna i kroppen (vilka kroppen dock även producerar när man äter choklad eller stressar, vilket jag ju är mycket bättre på än motion..)
2. Äta mycket vitaminer, frukt och grönt för att hålla sig frisk
3. Försöka ta sig ut om solen tittar fram, då produceras ämnet Keratin som gör oss glada. (Om vi tar oss ut, inte om vi bara försöker...)
4. Äta allmänt varierad kost

Varierad kost testar jag också på nu, dricker en cappuccino efter att ha ätit ett kokt ägg, medan jag väntade på att det skulle koka åt jag en snickersglass. Allt detta medans jag väntar på att sushin som jag köpte ska tina.... Sedan blir det nog lasagne ikväll när Stefan kommer hem.
Mycket varierat tycker jag.

Var inte riktigt fotoväder (solen saknades) men tog några bilder ändå med mobilen (därav kvaliteten)

 
Några buskar som fortfarande kämpar med att behålla sina löv


Om de flesta växterna dött får man iallafall dekorera fint
(Mamma ser du din favorit "mask" längst bort?:)


Liten rosbuske illa placerad precis bredvid vägen


och under promenaden fick jag vissa tecken från Stefan också:

Media Markt kallar =)

Så, för att få tillbaks lite sommarkänslor också så skajag nog lägga upp lite summer memories på facebook, men det får bli imorgon, nu ska jag sätta mig framför en film och mysa med min sushi!