Scary

Man mördad vid svenskhotell

Turisttäta Cypern skakas av flera våldsamma mord
En 50-årig nattklubbsägare sköts på onsdagskvällen till döds utanför ett svenskhotell på den populära semesterorten Ayia Napa, Cypern.





Läst i Aftonbladet (internet) idag.
Visade sig vara hotellet Panthera Garden, namnet ringer ingen klocka för mig men ända scary att det händer sa mycket just i Ayia Napa!

Glömde..

Okej, två saker jag glömt att nämna.

1. Fick mina biljetter till Dublin i förrgår -stort!

2. Min kära kusin har forfarande en ej framkallad filmrulle med kort ifrån MALTA 2004!!!!! Kom igeeeeeeeeeeen =P


här e lite gamla minnesbilder från 2004:

image105image106
image107

Börjar fundera ett tag på om jag verkligen VILL se de kort som är ej framkallade, men så länge vi är med så kan det ju bara bli vackert!!

Lite mysiga bilder


Mysig solnegång, kunde ju inte låta bli att fota =)

image99

Packar som bäst inför Thailand, OTROLIGT svårt att packa bara pyttelite så att man har plats för allt man kommer att köpa! Iallafall, blev ett par timmars modevisning för Stefan, blev på riktigt sommarhumör med sol utanför och Gyllende tider på högsta volym! Tillslut långt samtal med kära kusinen Patricia som fick lyssna på min panikångest, menar hon att man bara ska ha med sig fyra par skor???!!! Har aldrig varit utomlands med mindre än tio par........... hmmm................. Iallafall, bilden nedan visar vilket sommarhumör jag var på =D

image100


Idag är sommarkänslan dock rejält begränsad, så här såg det ut när jag kollade genom fönstret:

         

Stackars påskliljorna som jag var så lycklig över att dom hade tittat upp...

image104

Geburtstag forts...

Lite bilder ifrån kvällen oxå, var ute på stammisrestaurangen med hans familj + Sinas pojkvän + Verner (nära vän till familjen). åt den godaste tonfisksallade någonsin! Och testade Kirner Weißen bier kristall, måste ju testa en ny öl varje gång man går ut!

Sedan Var vi på ett ställe som kallas Sagenwärk eller nåt sånt, där träffade vi iallafall nära kompisar till Stefan som jag inte träffat innan, kul!! Dessutom pratade Stefan i dagar efteråt hur stolt han var över mig. Anledning? Jag sa en tysk mening bra. Grejen är att jag förstår mycket av vad folk säger, och jag kan prata bättre än vad han vet om, bara att jag aldrig gör det =P Så nu när jag öppnade munnen så blev han överlycklig =) Var redit trevligt iallafall, stället är hur mysigt som helst! Verkligen perfekt att chilla, dricka lite och prata skit =) En lyckad kväll alltså, seriöst så tror jag att jag hade mer kul än Stefan (och han hade ändå jättetrevligt enligt egen utsaga) på hans födelsedag nästan haha...


image94image95

 image98
(Fr.v) Barndomsgrannen Sarah med pojkvännen Björn, Corinas kollega, Corinna (Stefans tjejkompis samt frisör), Bartendern som alla verkade känna, och sist men inte minst min lilla pojkvän =D

Herzliche Glückwünsche zum Geburtstag!

Den 11 (jag VET, det var ett tag sen men ändå:) så fyllde Stefan 24 och detta skulle givetvis firas, även om han ville eller inte =P Blev inget stort ståhej men jag hade iallafall förberätt lite kul.
Vi sov över i Kirchberg och på morgonen gick jag upp 7.30 (om man kan kalla det gå upp när man inte sovit något pga av mina halsmandlar á la äppelstorlek). Klippte isär foton på mig själv som jag skrivit ut dan innan, sedan gjorde jag en skattjakt med ledtrådar på baksidan av varje kort som ledde till ett nytt kort och en ny ledtråd. På detta sätt fick han hitta sina presenter genom huset. Började förresten med ett sjungande födelsedagskort. (väldigt populärt när det öppnades vid nio, väckte systern som varit ute och hunnit sova knappt tre timmar)

Sammtidigt så började jag med en chokladtårta, mammas världs, eh riks, eh... Hisshultskända påsktårta.
Tog bara tre timmar!
Blev givetvis en omgång Risiko, gick redigt dåligt, höll på att åka ut nät Stefans mamma vann! Första gången någonsin, och snarare på otrolig tur än skicklighet men ändå... det e ju vi kvinnor emot männen, så en indirekt seger för mig oxå =D

sedan körde vi till Sonnenhof där vi kollade på systern Carinas nyinköpta häst, och jag red på den gamla, seriös hur länge sen som helst min rumpa befunnit sig på en häst och det märktes dagen efter... Men kul var det!
Dessutom så hade jag en... ehrm.. ortoligt sexig outfit när jag red :P Lägg speciellt märke till skorna!


image80
Tårtan =)

   
image83

        

            Me                           Min sko                          Söta hästar                 nya pållen             Carina och hennes häst

           

                                                                          Vilda lekar                              Jag tar mig upp och iväg =)

image92


Sommarkänsla

Härlit väder idag, perfekt för att gå på stan och leta farinsocker.
...snacka om att lägenheten var en bastu när jag kom hem dock :P


image79

Granada

Tänkte lägga upp lite bilder från förra helgens utegång =) Va redit trevligt, förutom massa körande. Poängen är att typ alla Stefans kompisar bor i Kirchberg, så folket vill gå ut där. Så på lörda kvällen när han kommit hem från jobbet körde vi. Var lite stressade för blev rätt sent. Väl framme i Kirchberg och efter många telefonsamtal från folk som "äh, ne, vet inte om jag vill ut, eller asså dit, eller pengar, eller äh, eller..." Veligt folk, jobbit. Menm slutade med att det visade sig att tjejerna ville till Grananda -i Idar-Oberstein. Vi kunde gå ut i Kirchberg men då blev d typ 5 killar och jag, lagon skoj lixom =P Så vi körde tillbaks till I-O (45km), förfestade lite med Christian i lägenheten och tog sen Taxi te Granada. Finally. Blev en lyckad kväll teslut sen iallafall =)
ps. för alla som undrar vilka byxor jag hade (vilket lär vara en stor skara =P) så hade jag mina svarta shorts :)

         


image76

Sjuk(a) experiment

Under natten  har halsont och feber  bytts ut mot uppsvullna mandlar (mer än innan alltså), ansträngd andning samt hosta. Tror det är influensan eller nåt... Iallafall i min envisa vägran att gå till doktorn för "bara en förkylning" så testar jag diverse andra knep. Ett effektivt sätt att bli av med smärtan i huvudet och halsen som jag testa igår, var att testa den tyska versionen av Ibumetin -Ibuhexal. Att det funkade bättre hade antagligen lite att göra med att det var 800g tabletter, Stefan påpekade flera gånger att mina pupiller var onormalt stora, men bra mådde jag! =P

Iallafall, det botar ju inte ursprunget till smärtan så jag bestämde mig för att testa familjen Hubers huskurer.
Huskur §1 var mot halssmärtan, man sover några timmar med en iskall våt handduk runt halsen -funkade faktiskt lite!
Huskur §2 skulle hjälpa andningen samt täpt näsa (vilket jag dock inte har men vem vet, kanske funkar i förebyggande syfte!) Det var ett speciellt kamomill thé som man skulle sitta över och andas in ett tag. Om inte annars så var det grymt bra för huden!

Kände mig faktiskt bättre efter allt, tills jag öppnade munnen.... Går inte riktigt att förklara min heshet... Det närmsta jag kan komma är att JAG LåTER SOM EN TRANSVESTIT På HELIUM!

Ryan Air -Here I come! Sammanfattning från Polen

""Tired of nine-to-five days? Want something different? What about a job that gives you wings?"


image58


Den texten var det första jag såg när jag gick in på Ryan Airs hemsida och kollade om de hade några tjänster att erbjuda. Redigt catchig text måste jag säga. Ialla fall så är jag grymt glad över att jag tog chansen och flög till polen för den här intervjuens skull, för... (som de flesta nu vet eftersom jag berättar det direkt jag kommer i konversation med någon)

JAG BLEV ANTAGEN!

Det betyder jag har blivit antagen till Dalmac aviation course, och om jag klarar denna (gud har jag klarat IB så..=P) så har jag ett treårigt kontrakt! Jag jobbar alltså för Ryan Air, bara att Dalmac aviation står för lönen. Det fungerar typ som ett bemanningsföretag. Jag ska alltså bli flygvärdinna! Har verkligen inte sjunkt in i min hjärna än!
Kursen börjar den 25 april i Dublin, fem veckor... spännande!!

Menmen, nu ska jag (som tillsammans med min älskling sitter och tycker synd om oss själva för vi är sjuka) visa lite bilder ifran Polen, Krakow som lovat.

image59           image61
image62

Dessa bilder tog jag när jag precis kommit från flygplatsen, den senare är tågstationen i Krakow, gissa varför jag inte hade världens bästa intryck min första dag där??

Iallafall, det blev bättre....
   
Inte världens lyxigaste boende, men när man väl kommit in sa var det mysigt!

Lite bilder ifrån staden:

image67
Torget


En jättemysig pizzabar! En mkt god pizza+stor öl för 45kr typ, absolut överkomligt!


Min trevliga rumskamrat den andra natten, Elena, från Spanien men bor och jobbar i Athen

image72

Avslutar med en superhärlig bild, liksom den första taget ut genom fönstret på planet.
Erkänn fint? Nästan så jag själv inte tror på att det var jag som tog den =)

image73

Error

"Ett fel har inträffat

En detaljerad felrapport är ivägsänd. Felet kommer att åtgärdas snarast möjligt."

Okej, hela bloggtjänsten e ju helkonstig! återkommer om några dagar med en sammanfattning av resan samt bilder. Sist jag kollade var dessutom några inlägg dubbla, ber om ursäkt för det.


Då så

Så var det bara att vänta och se!
Var på plats på Ryan Air Cabin Crew recruitment day på Hotel Qubus 8.55 imorse.
Blev inskriven som nummer tre och efter en rätt lång genomgång så blev jag intervjuad och enligt mig själv så gick det väldigt bra! Var väldigt skönt att höra att det inte var begränsat antal platser utan var man av det rätta materialet så blev man uttagen till deraa fem veckort träningskurs, och klarar man den är man garanterad jobb.

Var väldigt kort intervju och visar sig att om man blir antagen så ska man presentera sitt CV på engelska, VäLDIGT KUL att de tre tusen kronor som jag( ok mest mina föräldrar) lagt ut på att översätta mina intyg och betyg te Tyska var väl använda.......

Men iallafall, en fågel viska i mitt öra att det gick bra så som sagt, nu blir det te att vänta och se... innom tio dar ska jag få veta! lagon te Stefans födelsedag =)

övrigt så blev det shopping idag, stället är mycket mysigare i solsken! Blev en ny vårjacka, en grå från Vero Moda (så mycket för att shoppa billiga polska kläder =P)
Har alltså haft en mycket trevlig dag! Resan är värd det även om jag inte får jobb. (ok, liten lögn men ändå)
Pratade med Stefan nyss dessutom som ringde till vandrarhemmet, ska bli skönt att se han imorn.


Ciao!!