Never ending... winter!

Kom precis hem ifrån mathandling, otroligt hala vägar! hopppas att man inte behöver gå utanför dörren på två veckor nu!! Tyvärr så måste man ju jobba ( och för att komma dit köra 35km på skitvägar) men mina lediga dagar får nog bli lugna iallafall

Idag är den andra av mina tre lediga dagar efter en tung vecka, flygit till Oslo-Krakau (Polen) och Gran Canaria Las Palmas hela veckan, verkligen de längsta dagarna man kan ha, men hade så bra personal så känndes knappt att man jobbade! Visst, gick upp kl 10 och kom hem typ ett på natten varje dag, men med lite passagerare (genomsnitt 50 per flyg) och trevlig personal blir det hela som en lång kafferast ;)
I Tisdags hade Angie och Paulina födelsedags fest på Lucky's så kollade förbi där en "liten" stund. (som mamma sa, "jag tycker ju inte så synd om dig om du är trött")

Skulle egentligen på Kareoke kväll i på Irish i Hahn ikväll, men hade dubbelbokat, Stefan hade lovat några kompisar att vi skulle hälsa på dem.. Löste sig bra med det här vädret, vi kör inte någonstans! Blir hemma myskväll istället :) Mysigt, var länge sen!

Ska lägga upp lite bilder från de igensnöade vägarna här, men för lat för att föra över dom från mobilen till datan så blir en annan dag! Däremot så hittade jag en fin bild från Julfesten som jag ju inte visat än! (fört de som inte har facebook =P ) Stog ut lite ur mängden men det är verkligen min älsklings klänning! (Känner ni igen den? Den jag köpte på Malta!)


  


Där kom den...

...den som jag har väntat på, vinterns förkylning! Måste säga att jag klarat mig undan redigt bra egentligen, brukar ju ha minst tre förkylningar under vinterhalvåret! Hade tur nu också för den kom när jag hade många standbys och mina off-dagar. Dock igår skulle jag varit standby och så ringde de mig för att göra Stansted och Wroclaw, väldigt kort dag men tillräckligt för att jag skulle vara helt slut. Inte kul att flyga fyra turer med lock för öronen =/
Spenderade resten av dagen med att dricka tee, sova, läsa, kolla på lite prisonbreak med Stefan och sova... Himla tacksam för att de inte ringde mig idag iallafall! Har nästan helt tappat rösten så idag har jag lovat att vara helt tyst och inte göra något annat än att vila... Skitsvårt! menmen... Imorgon ska jag jobba som Etta (även om jag nu är junior så har jag fortfarande utbildningen och kan ibland flyga som AH etta som det kallas, grudlönen fortfarande som JU men lite extra för de timmarna som jag jobbar som AHnr.1) Då måste rösten vara tillbaks!

Det är verkligen inte tid nu att ta ut sjukdagar eftersom de snart ska bestämma vilka som blir befodrade igen, då kommer de att gå på "attendence" (närvaro) och "average spend" (har säkert tagit upp det här förut, försäljningssiffror kan man säga)

Så inte så intressant liv nu för tillfället, väntar på lönen den 24e eftersom man är rätt barskrapad efter julen! Läste på AB att den här veckan är den svåraste financiellt, dessutom ska de här två veckorna skapa mest gräl mellan sambos, något som jag iallafall inte har märkt. Dock hjälper det väl att vi båda jobbar så mycket att man knappt har setts på sistonde =/
Ser iallafall fram emot helgen 20feb, då blir det Stockholm! =D Minireunion igen, längtar så!!

Nu får det se till att bli vår!
Till alla som inte är förkylda, ta hand om er och bråka inte om ekonomi! =)

Vårkänslor, jag och Nathalie på Bostalsee maj-09!

Julen e över

Och nu blev det ett litet glapp igen, men har jobbat för en gångs skull =) Även om det på vintern blir mer standby (denna och förra veckan jobbade jag två utav fem dagar) så blir dagarna desto längre! Pga. snön (Tyskland har den snöigaste vintern på typ 40 år) så blir det massa förseningar. Mest på grund av deicing (man sprutar planet med en vätska som tar bort snön och förhindrar att det byggs upp is på t ex. vingarna när man är uppe i luften)
och rengöring av landningsbanan.
På tidigt skift är det okej (förutom att det är svinkallt 5 på morgonen) men på sent så är flygplanet som din besättning ska ta över redan sent. Så timmars väntande i kafeterian (det som är så bra med flygplatser är ju att det finns många av dom!) och sedan sent flyg som resulterar i trafikrestriktioner när du kommer till den andra flygplatsen och ännu mer försening när man äntligen kommit tillbaks. Också blivit kallad från standby två gånger redan denna månad vilket är väldigt ovanligt.
Sedan Har vi ju alla "glada" passagerare som inte förstår varför de inte får gratis mat ombord när de väntat en timme (fösöker förklara om vi ger ut något gratis går det direkt från vår lön) och vi står där och ler och ber om ursäkt... Jag är hemskt ledsen sir, nästa gång ska jag inte lägga ut så mycket snö överallt...

Måste bara flika in en kommentar vi fick av en passagerare för ett tag sen, jag tror man ska ta det som en komplimang:
"Hmm... It wasn't so bad as they said..."
Då vet man vilket härligt rykte Ryanair har ibland =P

Nu ska jag göra mig iordning, handla och äntligen få ut julpyntet! Har tjatet om det i flera dar (i Tyskland ska det egentligen ut den 6e Jan.) men det har inte blivit av, "imorgon ska jag göra det, nej imorgon" Men ska ha över en kompis från jobbet och hennes kille här på middag ikväll så är väl ändå på tiden med en storstädning!

Här är förresten lite julbilder, enjoy!

Så här såg det ut innan julpyntet ska bort:




Jul i Sverige:

    
Julgran, snyggaste pepparkakshuset gjort av Matilda och mig samt julbord -mums!
    
Prommenad, vissa har det lättare de =P Rönnbären ser ut att ha det fruset!