"Official volcano week off"

Så då var det slut på det roliga, snabbt inkastad i jobb jobb jobb igen! Efter 13 dagar utan att flugit. Var verkligen perfekt timing, hade precis haft tre lediga dagar när luftrummet stängdes, och när det öppnades igen var mina nya off-dagar =) Blev mycket grillfester, promenader i solen och.. ja fester. Vad ska man hitta på liksom? Dessutom är det ju inte ofta (läs: aldrig) som man har ledigt samtidigt som de från motsatta skiftet, när vi har sent skift har de ju alltid tidigt och vice verca. Så träffade mycket nytt-gammalt folk!



      
Grill mästarna                Inna jag och Angie        No comment :)


Men om jag ska vara ärlig var det skönt att börja jobba igen, läste massa artiklar om att om detta fortsatte i ungefär tre mer veckor skulle de flesta flygbolag gå i konkurs, ingen trevlig tanke........

Kom hem ifrån Tampere-Bergamore (Milano) nu, redigt lång dag. Tur att jag hade en härlig besättning, är verkligen en oehörd skillnad vilka man flyger med, gör hela dan! Idag blev det ett skönt tjejgäng, Joanna var nr.4 och satt där fram med mig. Ny tjej, flög med henne på hennes supernumeries för en månad sen, hon är 23 men verkar ha hunnit med så himla mycket i sitt liv! klar med skola och universitet och jobbar på massa olika ställen i världen! Härligt öppen tjej som är kul att prata med, pratar väldigt bra spanska med, vi har gjort upp en plan att hon byter spanska lektioner mot öl, så kommer bli kul lektioner haha... Måste ju finslipa min spanska......... hrm, byt ut "finslipa" mot nybörjarlektioner... inte mycket man kommer ihåg från de två åren i högstadiet!

Nej nu måste jag ta mig mot sängen, dödstrött och man ska orka jobba imorgon med, då flyget jag till Treviso (Venedig) och sen Malta! kul! Avslutar med en bild från Bernkastel-Kues, en stad vid Moselfloden, tog en prommenad där igår med Nathalie på mitt hemstandby.
Godnatt på er!


jaha, och nu?

hmm, det här kommer bli mer långdraget än väntat, men om man ändå fått en ledig helg bara så så får man väl göra det bästa av det :) Kom precis hem ifrån utekväll med Nathalie, Anna och några andra tjejer, ligger ett hotell här som har cocktail bar och dansgolv på fredagarna. Var jättelänge sen jag var där men var helt okej. Jag var dock mer förbered på lugn cocktail kväll medans de andra tjejerna var på riktigt party humör så stannade inte så länge, (halv tre) de blev lite sura att jag stack så tidigt, men ibland kan sängen bli för lockande... hrm, börjar känna mig gammal!

Iallafall ska jag samla lite krafter, imorgon ska jag försöka dra mig till gymmet, sedan DSDS (Idol) final hemma följt av leaving party för några kollegor. Ser ut som om jag kommer börja jobba igen tidigast tisdag! Då ska jag egentligen ha "fire-training" igen i Stansted (London), vi måste repetera de praktiska delarna vart 3e år. Gå in i och släcka eld i en brinnande containe och sånt kul =P men vi får väl sen om flygen börjat gå än då!

Så här såg det ut för tre år sedan (ja jag vet, tiden har gått så otroligt fort!!) :

       wiiiiee ;)


Ser ni mig högt upp till vänster?


Nej, nu blir det säng, gonatt på er!

Oväntad ledighet

Skulle ha flugit till Ciampino (Rom) samt Edingburgh, men fick ett telefonsamtal halv ett i natt att de flygen var inställda, verkar som att alla flyg ifrån Frankfurt Hahn är inställda... Mass trafik på Facebook med när alla har blivit satta på hemstandby istället :) Så här ser det ut på flygplatsens hemsida:



För oss betyder det en semesterdag i solen men har ändå väldig medkänsla med alla resenärer, läst mycket om en som inte kunde komma till födseln av sin son, en annan skulle missa sitt eget bröllop, massa människor kommer få problem med sitt jobb när de inte kan komma hem från semestern etc, etc... en vän till mig skulle åka till Egypten imorgon över england, har hon sett fram emot i ett år, kommer nog inte bli av...
Otroligt hur handikappat Europa blir utan flygtrafik! Dessutom är det kaos på alla tågstationer eftersom alla söker efter ett alternativ...


Däremot tycker jag inte så synd om den besättningen som flög till Palma de Mallorca igår och inte kunde flyga tillbaks, de ligger nu på stranden med mat och hotell betalt av Ryanair... bastards.... =P

Får väl hålla tummarna för mig morgon, att vinden vänder lite så att jag och min besättning kan åka till Gran Canaria men inte tillbaks.... kanske ska packa ner en bikini?

Som lovat kommer här lite bilder ifrån Lanzarote, resten kommer att finnas på Facebook.




      



      

      


    



Och förutom stränder och båtar fanns det mat och... flytande mat =)

      

Nu ska jag ut i solen här innan askan hinner hit =) Ta hand om er och hoppa kanske över den där biltvätten i veckan ;)


Polens President död i flygkrasch

Har verkligen inte tid att sitta här, borde göra mig iordning för jobbet, känns som jag aldrig har tid att bara sitta och skriva, därav följden att varje gång jag gör ett inlägg försöker jag få med så mycket som möjligt och det kan bli lite rörigt ibland :) Menmen, den här otroligt jobbiga jobb-veckan och Lanzarote semestern givetvis kommer skrivas om senare, nu vill jag berätta om vad jag nyss läste på www.aftonbladet.se

Polens president omkom i en flygolycka!

Planet kraschade utanför Smolensk i Ryssland när det skulle landa, första uppgiferna tyder på att det var pga. dimman och att de slagit i ett träd, personligen så tycker jag det låter väldigt osannolikt men vi får vänta på den officiella utredningen och se. Alla 96 passagerarna omkom.
Presidenten skulle närvara vid en minnescermoni för de 20 000 polska officerare som blev massavrättade av ryska soldater under andra världskriget. Det är 70 år sedan massakern inträffade.


utdrag ifrån aftonbladets artikel:


Ombord på planet fanns flera högt uppsatta polska politiker och tjänstemän, däribland presidenten, hans fru, vice talmannen i riksdagen, och flera chefer inom det militära. [...]
"Sovjet dödade den polska eliten i Katyn för 70 år sedan. I dag dog den polska eliten när de var på väg för att visa sin vördnad för de polacker som dog där, säger fackföreningsledaren och fredspristagaren som ledde upproret mot kommunistregimen i Polen på 1980-talet, till TT. "

Hemskt är det iallafall, visst känner man att så många oskyldiga dör hela tiden och varför ska man egentligen bry sig mer om de som är kända? Men att en President dör påverkar ju ett helt land, det är en tragedi som kan få oehörda konsekvenser.... Iallafall är det ett helt land som sörjer just nu, vi får se hur det blir när jag kommer till jobbet, hälften av mina arbetskamrater är ju från Polen, blir nog dagens topic.

men nu måste jag verkligen sticka, Lanzarote bilder utlovas snart! Kram på er!